Altijd het grootste assortiment bedden, matrassen en meubels tegen bodemprijzen.

Welk bed voor welk type mens?

  • Home

Slapen hoort bij het leven, net als ademen en eten. Toch levert dat problemen op voor talloze vrouwen en mannen. Zo hebben veel mensen problemen met in slaap vallen, problemen met doorslapen en te weinig slapen. De oorzaken hiervoor zijn overwegend psychisch, maar er zijn ook lichamelijke oorzaken aan te wijzen. Een ongeschikt bed of de verkeerde matras kan de oorzaak zijn. Ongeveer een derde van de mensen slapen elke nacht 7 uur in bed na een normale werkdag. Een iets kleiner percentage slaapt zelfs 8 uur per nacht. Maar iemand die lang op een oncomfortabele ondergrond slaapt moet onvermijdelijk pijn in de rug of nekspanning krijgen. Het is daarom belangrijk om een goed bed aan te schaffen. Niet elk bed is geschikt voor elke persoon. Bij het kiezen van het juiste bed moet rekening worden gehouden met het lichaamsgewicht en de lengte van de persoon. Lange mensen hebben een hoog bed nodig, terwijl korte mensen een laag bed nodig hebben. Lichte mensen hebben een andere matrasdikte nodig dan zware mensen. De aanschaf van een bed moet dus goed doordacht zijn. 

Futonbed

Zo verschillend als mensen zijn, zo zijn de bedden. Een bijzonder laag bed is het zogenaamde futonbed. De naam futon is ontleend aan het Japans en betekent zoiets als “deken”. Het comfortabele zachte futonbed bestaat uit een laag bed frame bedekt met een dun futon matras. Afhankelijk van de inrichting van de slaapkamer zijn futonbedden te bestellen in verschillende designs, kleuren en vormen. 

Boxspring

De boxspring is in principe het tegenovergestelde van het futonbed. De boxspring komt het meest voor in hotels. Kenmerkend voor de mooie en moderne boxsprings zijn de talrijke veerlagen, die een gevoel van gewichtloosheid creëren. Deze Amerikaanse variant van een bed is zwaar gecapitonneerd en individueel verstelbaar. Dat wil zeggen dat sommige delen van een moderne en mooie boxspring elektrisch verstelbaar zijn. Meer comfort tijdens het slapen bestaat er dan ook bijna niet. 

Waterbed

Waterbedden staan ​​bekend om een ​​bijzondere slaapervaring. Het totale hoogtepunt van de waterbedden is dat ze, in tegenstelling tot de futonbedden en boxsprings verwarmd kunnen worden. Een nadeel van een waterbed is dat ze relatief snel lek kunnen raken. Het is bijvoorbeeld niet aan te raden om de kat of de hond op een waterbed te laten spelen met scherpe nagels. Alleen degenen die hun individuele slaapgewoonten en -behoeften kennen, zullen het juiste bed van deze variëteit kunnen vinden. Dan staat niets een diepe en ontspannende slaap zonder pijn in de weg.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *