Altijd het grootste assortiment bedden, matrassen en meubels tegen bodemprijzen.

Waar kunnen jaloezieën allemaal gebruikt worden?

  • Home
  • Wonen
jaloezieën

Het gebruik van jaloezieën is de laatste jaren terug sterk aan het opkomen in de markt. Zo zijn jaloezieën zeer handig in gebruik en kan je naast het weghouden van sterke zonnestralen toch nog natuurlijk licht binnen krijgen. Luxaflex houten jaloezieën zijn het meest populair in gebruik.

Wat is het verschil tussen Luxaflex en jaloezieën?

Het merk Luxaflex is de eerste die met houten jaloezieën op de markt kwam. Zo is er soms verwarring tussen deze twee namen en worden ze vaak door elkaar gebruikt. Luxaflex is hierdoor een soortnaam geworden, net zoals aspirine en Tupperware. Echter zijn er nu veel meer merken die met (houten) jaloezieën op de markt zijn gekomen. Zo zijn jaloezieën een handige en moderne manier om privacy te verkrijgen en de zon weg te houden zonder in te boeten op je interieur inrichting.

Waar worden jaloezieën gebruikt?

In the end kunnen jaloezieën zowat in elke kamer gebruikt worden en voor elk soort raam. Voor lange ramen én voor de hogere ramen kunnen jaloezieën geplaatst worden. Meestal worden jaloezieën vooral gebruikt in bureaukamers om zo toch nog licht binnen te laten maar het felle zonlicht buiten te houden. Jaloezieën bestaan namelijk uit lamellen waardoor je deze makkelijk kan tilten in een bepaalde richting zonder dat je deze helemaal moet sluiten en je al het natuurlijke licht buiten houdt. Vooral in de bureaukamer of in andere kamers waar je wel natuurlijk licht wilt maar geen fel licht aangezien dit onaangenaam is om in te werken, zijn jaloezieën een goed alternatief voor gordijnen.

Modern interieur doortrekken

Jaloezieën worden door hun moderne upgrade steeds meer gebruikt in woningen die recent gerenoveerd zijn of in nieuwbouwwoningen. Gordijnen zijn namelijk ook steeds moderner maar vatten meer stof en zijn dus ook veel moeilijker om proper te houden. Ook zorgen gordijnen ervoor dat de zon en het natuurlijk licht meer gestopt wordt van binnenkomen waardoor je ruimte sneller donkerder is. Indien je dus een raam hebt naar de straatkant, zijn jaloezieën een beter alternatief om zo toch licht binnen te laten maar inkijk te vermijden van mensen op straat.

Goedkoper en veiliger alternatief

Jaloezieën zijn vrij goedkoop, brandvertragend en kleurvast. Zo zijn deze in vergelijking met gordijnen een beter alternatief indien je niet al je geld wilt steken in zonwering. Doordat jaloezieën meestal uit hout of aluminium worden gemaakt, is het ook makkelijker om de kleur vast te houden waardoor je je geen zorgen moet maken dat je deze om de zoveel tijd moet vervangen. Gordijnen kunnen namelijk makkelijker vervagen van kleur waardoor jaloezieën in the end goedkoper en makkelijker te onderhouden zijn. Klik hier om de verschillende soorten jaloezieën opties te bekijken en de beste te kiezen voor jouw interieur.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *