Altijd het grootste assortiment bedden, matrassen en meubels tegen bodemprijzen.

Tips voor een betere nachtrust

betere nachtrust

Een goede nachtrust is erg belangrijk voor het welzijn van je lichaam. Je voelt je met een goede nachtrust niet alleen fitter, maar je kan ook meer verdragen op een dag. Maar hoe kan je er nou voor zorgen dat je beter kan slapen? In deze blog geef ik tips voor een betere nachtrust. De effectiviteit van de tips kunnen per persoon verschillen, daarom zal ik zoveel mogelijk verschillende tips geven. Zodat zoveel mogelijk mensen profijt kunnen krijgen van deze tips.

Tip 1: Houd vast aan een ritme

Een ritme is erg belangrijk voor een goede nachtrust. Elke dag op hetzelfde tijdstip naar bed gaan en op hetzelfde tijdstip opstaan zal bijdragen aan een betere nachtrust. Je lichaam raakt gewend aan deze tijden en daardoor zal het op een natuurlijke manier moe worden.

Tip 2: Doe overdag geen dutjes

Overdag dutjes doen, zorgt ervoor dat je slaapritme verstoord wordt. Probeer daarom dutjes over te slaan overdag. Als je aan het einde van de middag last krijgt van vermoeidheid, probeer dan te bewegen of wat te eten. Dit zorgt ervoor dat je overdag niet hoeft te slapen. Je zal dan in de nacht beter kunnen slapen.

Tip 3: Eet zo min mogelijk voor het slapen gaan

Probeer zo min mogelijk zware dingen te eten voor het slapen gaan. Je lichaam wordt namelijk actief van het verteren van voedsel. Hierdoor zal je minder snel in slaap vallen. Als je toch trek hebt voor het slapen gaan, is een cracker of lichte snack de beste oplossing.

Tip 4: Zorg voor een goed bed/kussen

Je bed is natuurlijk ook erg belangrijk voor een goede nachtrust. Een verkeerd bed kan zorgen voor rugklachten of andere lichamelijke klachten. Daarom is een goed bed van groot belang, dit geld overigens ook voor kussens. Een goed kussen moet namelijk je nek ondersteunen in je slaap, maar een verkeerd kussen zorgt er juist voor dat je nek een verkeerde houding aanneemt. Een verkeerd kussen is vaak ook de reden van een slechte nachtrust. Kijk eens op SleepyOx om een beddenspeciaalzaak bij je in de buurt te vinden.

Hopelijk zullen deze tips je helpen bij het creëren van een betere nachtrust.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *