Altijd het grootste assortiment bedden, matrassen en meubels tegen bodemprijzen.

Tips bij het vinden van een geïsoleerde voordeur

  • Home
  • Wonen
geïsoleerde voordeur

Het vervangen van de oude voordeur kan een effectieve manier zijn om energie te besparen. Een geïsoleerde voordeur kan zowel het energieverbruik verminderen als de energierekening verlagen. Door de betere isolatie wordt de warmte in huis beter vastgehouden en is er minder verwarming in huis nodig tijdens de koude wintermaanden. Daarbij ben je beter beschermd tegen toekomstige stijgingen van de energieprijs. In dit artikel lees je wat een geïsoleerde voordeur precies is en welke voordelen deze voordeuren bieden.

Isolerende deuren

Een goede voordeur beschermt het huis tegen de elementen, indringers en geeft daarbij een goede eerste indruk. Een geïsoleerde deur kan de gehele woning extra energie-efficiënt maken. Net als geïsoleerde muren en ramen, kunnen deuren tegenwoordig ook de isolatie van de woning verbeteren en helpen om de energierekening van huishoudens te verlagen.

Verschillen in energie-efficiëntie

Niet alle geïsoleerde voordeuren isoleren in dezelfde mate. Geïsoleerde deuren kunnen een maximale u-waarde hebben van 1,8. Een typisch hardhouten deur van 65 mm bijvoorbeeld, welke slecht isoleert, heeft een u-waarde tussen de 2,5 en 3. Om deze reden zijn puur houten deuren tegenwoordig nog nauwelijks te vinden in de nieuwbouw.
Omdat deuren van één enkel materiaal snel slijten door de elementen, wordt meestal voor composietdeuren gekozen. Deze deuren voldoen aan de maximale u-waarde en zijn samengesteld uit verschillende materialen. Composietdeuren zijn onder andere gemaakt van PVC, hout, staal, aluminium, isolatieschuim en glasvezelversterkt kunststof. Door deze combinatie van materialen zijn composietdeuren duurzaam, sterk en energiezuinig.

De voordelen van een geïsoleerde voordeur
Alhoewel geïsoleerde voordeuren een grote investering zijn, verdien je het geld op de lange termijn zeker terug door de lagere energierekening. Een geïsoleerde voordeur heeft gemiddeld een u-waarde van slechts 0,7. Daarbij zijn deze deuren onderhoudsvriendelijk en zorgen voor extra veiligheid.

Verhoogde veiligheid

Omdat geïsoleerde deuren een superieure stabiliteit hebben en dikker zijn dan andere deursoorten, bieden deze extra veiligheid tegen potentiële indringers.

Onderhoudsvriendelijk

Geïsoleerde composietdeuren zijn bewerkt met een speciale coating welke het onderliggende hout beschermd. Daardoor vervaagt het hout niet en hoeft de deur niet onderhouden te worden!

Wat voor composietdeur kun je het beste kiezen?

Wanneer beglazing in geïsoleerde deuren wordt geplaatst, wordt de u-waarde van de deur hoger. Hierdoor wordt de deur minder energie-efficiënt en houdt deze de warmte minder goed binnen. Voor de meeste energie-efficiëntie, kun je het beste een deur kiezen die gemaakt is uit twee staalplaten of koolstofvezel. Kies daarbij altijd een deur met schuim gevulde spouw.

Bron: Woonenleven.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *