Altijd het grootste assortiment bedden, matrassen en meubels tegen bodemprijzen.

Past een stapelbed in jouw kinderkamer?

  • Home
  • Wonen
kinderkamer

Stapelbedden worden vaak gekozen voor een kinderkamer. Dit kinderbed biedt de kinderen namelijk een slaapoptie op een speelse wijze. Denk bijvoorbeeld aan een glijbaan die je aan het bovenste bed vast maakt. Op deze manier kunnen je kinderen niet alleen slapen, maar ook goed spelen in de kamer. Echter is een stapelbed misschien niet voor elke familie de juiste keuze. Het moet namelijk wel bij je passen. Dus wat zijn nu de rekenen waarom je wel of niet voor een stapelbed moet kiezen?

Redenen om voor een stapelbed te kiezen

Ten eerste is een stapelbed natuurlijk ruimtebesparend. Het is daarom ook een goede oplossing voor de kleinere slaapkamers, omdat ze minder vloeroppervlak innemen dan twee aparte bedden. Daarnaast is het ook erg leuk voor de kinderen. Veel kinderen houden van het idee om in een stapelbed te slapen, omdat het kan aanvoelen als een leuk avontuur en misschien wel iets nieuws. Ook biedt het extra slaapruimte, waardoor het handig is als er vaak mensen blijven slapen. Zo kunnen ook je gasten comfortabel slapen. Als laatste biedt een stapelbed de mogelijkheid tot opbergen. Denk bijvoorbeeld aan ingebouwde kastjes in je stapelbed en planken die aan de muur worden bevestigd. Hier kan je bijvoorbeeld de boeken van je kind op leggen.

Redenen om niet voor een stapelbed te kiezen

Zodra je veel waarde hecht aan veiligheid, kan een stapelbed misschien niet de juiste optie voor je zijn. Stapelbedden kunnen namelijk gevaarlijk zijn als ze niet op de juiste manier in elkaar worden gezet. Er bestaat een risico op vallen vanaf het bovenste bed en jonge kinderen kunnen mogelijk niet veilig de ladder of trap op en af klimmen. Een goede oplossing hiervoor kunnen dan antisliptreden zijn. Daarnaast kan het zijn dat je kinderen niet oud genoeg zijn voor een stapelbed. Een stapelbed is namelijk niet aanbevolen voor kinderen onder de zes jaar. Echter kan het ook aan de ouders liggen welk bed hun voorkeur heeft. Zo is een stapelbed namelijk een stukje lastiger op te maken dan een ander bed en kan het daardoor zijn dat de ouders liever voor een ander bed kiezen.

Kortom, ondanks dat stapelbedden een hele leuke en ruimtebesparende optie zijn voor je kinderen, betekent dit niet dat dit altijd bij je past. Overweeg daarom goed de voor- en nadelen voordat je deze keuze maakt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *