Altijd het grootste assortiment bedden, matrassen en meubels tegen bodemprijzen.

Maak van uw huis een ontspannen toevluchtsoord met enkele zen ideeën

  • Home
  • Wonen
ontspannen toevluchtsoord

Trouw aan zijn naam, bij zen interieurontwerp draait alles om het creëren van een eenvoudige, rustige en serene sfeer in uw huis door middel van minimale interieurelementen. Met een hectisch schema en de drukte van het stadsleven, is het een veelvoorkomend probleem om gestrest en overweldigd te raken door het leven. Deze ideeën voor interieurontwerp zullen u helpen uw moeilijke dagen gemakkelijk door te komen door jouw geest te ontspannen en een positieve uitstraling te geven aan jouw hele huis. Hoewel oorspronkelijk een Japanse stijl, worden zen interieurontwerpen enorm populair bij Indiase huizen. En aangezien we nog steeds te maken hebben met een aanhoudende pandemie, is een lange vakantie nemen en tot rust komen in een resort of een natuurlijke retraite een vergezochte droom. Daarom brengen we enkele zen interieurideeën die uw eigen huis zullen transformeren in een weelderig toevluchtsoord.

Nodig de natuur in je huis uit

Bij zen interieurontwerp draait het allemaal om het opnemen van veel natuurlijke elementen in je interieur. Kamerplanten brengen veel positiviteit binnen en zijn ook uitstekend voor je mentale gezondheid. Ze hebben een rustgevende kwaliteit en geven je huis een verfrissende, ontspannen sfeer. Je kunt bonsai, slangengras of bamboe gebruiken voor een klassieke Japanse stijl van interieurs of kiezen voor onderhoudsarme kamerplanten naar keuze. Dus als je je huis niet helemaal wilt opknappen en op zoek bent naar een zen interieurontwerp met een beperkt budget, kunnen kamerplanten in pot je helpen om de zen sfeer in je huis te brengen.

Speel met zachte lichten, neutrale kleuren en meubilair op vloerniveau

Laaggelegen meubels zijn een van de meest essentiële elementen van elk op zen geïnspireerd interieuridee. Je kunt een lage salontafel plaatsen en deze combineren met stijlvolle vloermatten, vloerkussens en futons. Kies een gedempt kleurenpalet zoals beige of gebroken wit om de schoonheid van je zen interieur te accentueren. Kies voor eikenhouten meubelen en accenten in je woonkamer. Voeg wat vazen en natuurlijke pronkstukken zoals gedroogde takken en twijgen toe om de esthetiek van je kamer te verhogen en te versmelten met het zen thema van je huis. Een perfecte mix van natuurlijk licht en zachte accentverlichting of vloerlampen kan helpen om de perfecte harmonie te creëren. Je kunt ook wat kaarsen toevoegen aan de schoonheid.

Een zen slaapkamer met een laag bed

Een rustige en ontspannende slaapkamer om in weg te kruipen is alles wat je nodig heeft na een lange dag werken. Deze slaapkamer heeft alles wat je nodig hebt om jezelf te verjongen. Het laaggelegen platformbed van Boxspring Gekte met een led-verlicht hoofdeinde, houten vloeren, witte muren en een eenvoudige vloermat met minimale accenten maakt van je slaapkamer een oase van rust waar je graag tijd doorbrengt en wilt ontsnappen aan de stress van de buitenwereld. Het gebruik van aardse kleuren, strakke lijnen en een opgeruimde inrichting zal je ongetwijfeld stressvrij maken door ernaar te kijken. Voeg wat kamerplanten en kaarsen toe om toe te voegen aan de holistische sfeer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *