Altijd het grootste assortiment bedden, matrassen en meubels tegen bodemprijzen.

Gamestoelen

gamestoelen

Gamestoelen zijn er in de uitvoering met kunstleer of textiel. Maar welk bedekkingsmateriaal is eigenlijk een goede keuze voor jou? In principe is er geen ‘betere’ keuze maar een keuze die beter bij jou past. Kortom het gaat dus om de voor en nadelen van het bekledingsmateriaal van jouw gamestoel en niet of er een betere keuze is op basis van wat er beter werkt.

Namaakleer gamestoelen

Veel stoelen hebben tegenwoordig namaakleer als bedekkingsmateriaal en écht leer is een grote uitzondering op de markt. Eigenlijk heeft recent alleen het merk Noblechairs nog een stoel uitgebracht met echt soepel leer.

Het voordeel van een stoel met kunstleer is dat ze gemakkelijk te zijn onderhouden en vlekken eenvoudig zijn te verwijderen van het leer. Saus, drinken of andere vlekken geven zelden blijvende vlekken, mits het leer onnodig nat blijft. Het nadeel is wel dat namaakleer vaak nep aanvoelen en dit kan een vervelend gevoel geven bij jouw mooie game-experience op jouw gamestoel. Daarbij staat leer erom bekend dat het snel warm wordt, dus het kan ook plakkende benen en armen opleveren op een warme zomerdag. Als laatste punt moet genoemd worden dat leer duurder is dan textiel, al is het voor iedereen verschillend of dat onder het kopje nadeel valt.

Al scheurt namaakleer niet zo snel, het is vrij moeilijk om een scheur goed te herstellen. Ook bij uitdroging kunnen er scheuren ontstaan die onherstelbaar zijn. Leer of kunstleer hebben onderhoud nodig, zeker als je veel uren per week gebruikt maakt van de stoel.

Textiel gamestoelen

Waar bij de namaakleer gamestoelen werd afgesloten met het punt van duurder, zijn de stoelen van textiel in verhouding meer voor de budget portemonnee. Textiel voelt altijd natuurlijk aan en heeft niet zo’n warmte-effect als leer kan hebben op een warme dag. Het grote nadeel van textiel is dat hij makkelijker vies wordt. Vlekken zijn uit textiel lastiger te verwijderen, al is het niet onmogelijk.

Textiel is los van de vlekkenverwijdering onderhoudsarm. Als er een gaatje in zit kun je deze met naald en draad vrij eenvoudig nog mooi repareren. Al slijt textiel in de loop van de jaren wel en kunnen er schuurplekken ontstaan, het is een onderhoudsvriendelijk bedekkingsmateriaal voor een gamestoel

Kies voor de juiste houding

Als bovenstaande opties voor jou een duidelijk beeld hebben gevormd, moet je er goed rekening mee houden dat je let op de juiste houding in jouw stoel. Gamestoelen zijn ervoor gemaakt om ergonomisch te kunnen spelen met jouw console zonder dat je nek-, schouder- of rugklachten krijgt. Om die reden is het verstandig om naast het bedekkingsmateriaal ook goed te kijken naar de stoel die bij jou past qua formaat en verstelbare functies.

Gamestoelen heb je in de uitvoering met kunstleer of textiel. Er is geen betere keuze, er is alleen een keuze die beter bij je past op basis van de voor- en nadelen. Kies naast het bedekkingsmateriaal dat bij jou past ook voor de juiste uitvoering zodat jouw houding geen blessures laat ontstaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *