Altijd het grootste assortiment bedden, matrassen en meubels tegen bodemprijzen.

Een airco op de slaapkamer biedt extra comfort

  • Home
  • Wonen
airco op de slaapkamer

Wil jij genieten van extra koude lucht op de slaapkamer? Kies dan voor een airco. Je kunt op die manier zelf bepalen wat de temperatuur is wanneer je gaat slapen. Je kunt hem vooraf aanzetten of tijdens de nacht laten draaien om de temperatuur op pijl te houden. Een airco voor de slaapkamer kun je eenvoudig online bestellen. Je kunt kiezen voor een mobiel systeem of een split-unit.

Slapen is van levensbelang

Een mens kan niet zonder slaap. Dit is een keihard feit. Zonder slaap overleven wij niet. Een tekort aan slaap overleven wij wel, maar onze levenskwaliteit wordt daar niet beter van. Nachtrust is iets wat dus een belangrijk onderdeel is van ons leven. De tijd in bed wordt door velen beschouwd als nutteloze tijd die zij liever anders zouden doorbrengen. Bij voorkeur blijven wij dus laat op, ook al moeten we de volgende dag weer op tijd uit bed. Dat betekent dat veel mensen een permanent slaaptekort hebben.

Slaaptekort oplossen met een airco

Een tekort aan slaap heeft meerdere gevolgen, op de korte termijn en op de lange duur. Sommige van die gevolgen zijn alleen maar vervelend, zoals bijvoorbeeld een duf gevoel in je hoofd. Maar andere gevolgen zijn een serieuze bedreiging voor onze gezondheid, zoals bijvoorbeeld  hartkwalen en overgewicht. Onderzoekers vinden nog regelmatig nieuwe gevolgen van een tekort aan slaap of van een gebrekkige slaapkwaliteit. Er wordt steeds meer bekend over de werking van onze slaap en wat een tekort aan slaap kan aanrichten. Wij moeten dus echt aandacht besteden aan onze slaap. Voor sommige mensen is dit geen enkel punt, zij zijn gezegend met een gezonde slaap, vallen in slaap zodra ze in bed stappen en worden uitgerust wakker. Voor anderen is dit iets waar ze alleen maar van kunnen dromen.

Slaapproblemen

Veel voorkomende slaapproblemen zijn:

  1. Slecht kunnen inslapen, lang wakker liggen in bed
  2. Slecht kunnen doorslapen, vroeg wakker worden
  3. Onrustig slapen, door snurken, apneu, nachtmerries en Restless Leg Syndrome

Al deze problemen zorgen ervoor dat een behoorlijk aantal mensen dus niet optimaal functioneert en zich op zijn minst niet goed voelen overdag. Om nog maar niet te spreken over de ernstige gevolgen die de opgebouwde slaaptekorten kunnen hebben. Wil je direct genieten van een airco gekoelde slaapkamer voor een goedkope prijs? Bekijk dan de voordelige airco systemen voor thuis.

Slaaptips

Wanneer je last hebt van een van deze slaapproblemen kun je eerst proberen om daar zelf een oplossing voor te zoeken. Soms kunnen een paar simpele slaaptips zorgen voor  aanpassing in je levensstijl en slaapgewoonten je heel veel goed doen.   Een simpele maar doeltreffende aanpassing van je gewoontes is om voldoende tijd uit te trekken voor je nachtrust. Reken maar eens uit hoe laat je naar bed zou moeten gaan wanneer je bijvoorbeeld om 7 uur ’s morgens weer op moet staan. Als we ervan uitgaan dat je acht uur slaap nodig hebt en dat het gemiddeld een kwartier duurt voor je in slaap valt, zou je om kwart voor elf in je bed moeten liggen. Ook aanpassingen aan je slaapkamer kunnen helpen om beter te slapen. Misschien lig je op een oude en versleten matras? Misschien heb je een hoofdkussen wat niet lekker ligt? Misschien is er te veel afleiding in je slaapkamer in de vorm van TV, laptop enz. Er zijn mensen die vraagtekens stellen bij het installeren van een airco in de slaapkamer. Online kun je veel lezen over onderzoeken naar de gezondheidsrisico’s.

Medische problemen

Maar soms is de oorzaak van een slaapprobleem wat minder makkelijk te vinden en op te lossen en is het ook wat moeilijker om een goede oplossing te vinden. Een bezoek aan de huisarts is dan de eerste stap, waarna mogelijk een verwijzing naar een slaapkliniek kan volgen.

Bron: informatieplatform aircorevolutie.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *