Altijd het grootste assortiment bedden, matrassen en meubels tegen bodemprijzen.

3 voordelen van een schuifdeur in je slaapkamer of elders in huis

  • Home
  • Wonen
slaapkamer

Overweeg je een schuifdeur in huis te plaatsen? Dat heeft meerdere voordelen. Naast dat het zorgt voor een mooie eyecatcher in je interieur, bespaart het ruimte, zijn er veel opties en is het een eenvoudige room divider. Hier lees je meer over de voordelen van de schuifdeuren. We zetten de drie grootste voordelen voor je op een rijtje. 

1: Ruimte besparen

Een schuifdeur in huis bespaart ruimte. In vergelijking met openslaande deuren heb je van de schuifdeur veel minder last. Waar je bij openslaande deuren ruimte moet hebben om de deur te kunnen openen, hoef je daar bij een schuifdeur geen rekening mee te houden. Bij het indelen van een huis kan het makkelijker zijn om voor een schuifdeur te gaan, dan hoef je minder rekening te houden met het openslaan. 

Daar komt bij, dat je de deur ook makkelijker open kunt laten staan zonder dat je daar qua ruimte last van hebt. In het kader van inrichting geeft een schuifdeur in huis ook een ruimtelijk gevoel. Vooral als ze van glas worden gemaakt. Zie deze schuifdeuren van glas bijvoorbeeld eens. 

2: Opties voor ieder interieur

Leuk aan schuifdeuren is, dat je ze af kunt stemmen op ieder soort interieur. Voor elke woonstijl kan er wel een geschikte schuifdeur beschikbaar zijn. Ze zijn er namelijk in allerlei soorten, materialen en maten. Ook voor deuren met de niet-standaard afmetingen zijn er mogelijkheden. Met een mooi frame of mooi materiaal laat je de schuifdeuren aansluiten bij de rest van je woning. 

3: Eenvoudige room divider

Met een schuifdeur haal je een makkelijk middel in huis om een ruimte in 2 ruimtes op te delen. In plaats van dat je één grote ruimte hebt, kun je een deel inrichten als bijvoorbeeld een werkruimte, kinderkamer of slaapkamer. De schuifdeur kan een groot deel van het geluid dempen. Daarnaast kun je ermee ook warmte in huis wat meer reguleren. 

In vergelijking met andere constructies is het plaatsen van een schuifdeur een stuk eenvoudiger. Het wordt door meerdere mensen ook gedaan als tijdelijke oplossing. Het plaatsen van een schuifdeur hoeft niet al te ingewikkeld te zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *